Martti Korpijaakko / Branding (Varumärke)

14.10.2024 kl. 18.00 – 20.00

Bästa Börsgillare!

Nedan info om vårt nästa möte då vi även startar den årliga placeringstävlingen.

Börsgillet möts måndagen den 14.10. kl 18 i Festsalen på Handelsgillet. Vi får besök av gillebroder Martti Korpijaakko som håller ett föredrag om varumärken (branding) under rubriken:

-“Varumärkenas och brandskapandets betydelse i Finland”

Branding är en mycket viktig del av många börsbolags framgång. Vi är vana att höra hur bra amerikanska eller svenska bolag är på branding men nu kommer vi att få klarhet i hur dessa saker sköts hos finländska bolag.

I sitt föredrag belyser Martti brandskapandets principer samt branding inom finskt näringsliv via case studies som ingår i den tvådelade bokserien “Merkkejä maineesta” som han skrivit tillsammans med Heikki Nuutinen. Martti skänker även ett exemplar av bokens volym 1 och volym 2 åt alla som är närvarande.

Martti har lång erfarenhet av branding och reklam. Han började sin karriär på branschen på reklambyrån USP Helsinki i medlet av 80—talet och har sedan 1993 varit privatföretagare vid Smart Communication.

Efter presentationen bjuder köket på traditionell finsk laxsoppa med rågbröd och smör till ett pris på 15,50e. Dryck köpes i sedvanlig ordning från baren. Var och en står själv för måltidskostnaderna. Måltiden är inte obligatorisk men meddela vid anmälning ifall du äter eller inte.

På mötet den 14. oktober inleder vi även Börsgillets årligen återkommande placeringstävling, med fiktiva placeringar i tre finska börsaktier. Tävlingen pågår i ca 6v månader och de tre skickligaste placerarna belönas med fina priser, som finansieras med deltagaravgiften 10 euro. Ta med tian och placeringsbeslutet till mötet om du vill delta i tävlingen.

Anmälningar till denna e-post (kim.westeren@gmail.com) eller via anmälningsmodulen på börsgillets webbsida senast onsdagen 10.10. kl. 20.

OBS !

Meddela även ifall du önskar delta i måltiden eller inte så jag kan anmäla rätt antal till köket. Ifall anmälan sker via webbsidan kan måltidsanmälan göras i fältet “kontaktuppgifter och övrigt”.

 

Välkommen!

Kim Westerén

Börshövding